مصاحبه اختصاصی کارن کراد با جناب مهدی غیبی
1400/5/26
نوع: مربیان
نویسنده: پرنیان ستوده

لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.

مهدی غیبی هستم، کارشناسی فناوری اطلاعات و در حال حاضر در شرکت ناوش که از 5 سال گذشته راه‌اندازی کردم، مشغول به فعالیت هستم.

 

در چه حوزهایی مشغول به فعالیت هستید؟

در دو حوزه شهر هوشمند و فینتک مشغول فعالیت هستیم و در این خصوص تولیدات اختصاصی هم داریم.

 

از چه سالی فعالیت در اکوسیستم استارتاپی را شروع کردید؟

10 سال پیش با شروع اولین رویدادهای استارتاپ ویکند و راه‌اندازی رویدادهایی برای اتصال ایده‌ها به بازار سرمایه، کارم را شروع کردم و در این مدت مربیگری و مشاوره در حوزه راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا را نیز ادامه داده‌ام.

 

تا به حال چه استارتاپ‌های مشهور یا موفقی را تحت مربیگری خود داشته‌اید؟

موارد متعددی را تحت مربیگری داشته‌ام که حالا تبدیل به شرکت‌ شده‌اند و مشغول فعالیت‌های جدی اقتصادی هستند.

 

شما کمبود چه چیزهایی را در اکوسیستم استارتاپی کشور احساس می‌کنید؟

درک درست از واقعیت‌های راه‌اندازی کسب‌وکار و مشکل در داشتن و اداره تیم را از مهم‌ترین کمبودها در اکوسیستم استارتاپی کشور می‌دانم. 

 

به ‌نظر شما بزرگ‌ترین مشکل برای جذب سرمایه در اکوسیستم استارتاپی ایران چیست؟

به نظرم نگاه سنتی به سرمایه‌گذاری در کشورمان ایران یکی از مشکلات جدی است. همچنین به علت وجود فضای دلالی در کشور، سرمایه‌ها به سمت تولید و راه‌اندازی کسب‌وکارها نمی‌رود؛ چراکه به نتیجه رسیدن در این موراد، به زمان زیادی نیاز دارد. 

 

به عنوان یک منتور چه توصیه‌هایی برای رشد استارتاپ‌ها دارید؟ 

به استارتاپ‌ها توصیه میکنم که صبور باشند؛ رسیدن به نتیجه مطلوب در بهترین شرایط زمانی حداقل سه ساله خواهد بود و حتی گاهی 5 سال طول می‌کشد. پس باید صبور باشند. همچنین برای تیم‌داری و مدیریت آن، باید یاد بگیرند که چطور به صورت موثر با یکدیگر صحبت کرده و مفاهمه برقرار کنند. 

 

چه کتاب‌هایی را به کارآفرینان توصیه می‌کنید؟

بسته به موقعیتی که کارآفرینان در تیم‌شان دارند، کتاب‌های مختلفی وجود دارد؛ اما به صورت کلی کتاب ذهنیت موسس از انتشارات آریانا قلم را شدید توصیه می‌کنم.

 

چه کمبودهایی در اکوسیستم کارآفرینی استان خراسان رضوی احساس می‌کنید؟

به نظرم یکی از مشکلات در اکوسیستم کارآفرینی استان، رفتارهای احساسی و تصمیم‌های احساسی بعد از آن است. همچنین به نظرم در برخی موارد، خودباوری کم است. 

 

چه توصیه‎‌هایی برای فعالان استارتاپی در استان خراسان رضوی در نظر دارید؟

به فعالان استارتاپی در استان خراسان توصیه می‌کنم که به دنبال انجام کار دقیق باشند، صبور باشند؛ چراکه در نهایت منجر به داشتن تیم قوی خواهد شد. 

باید دقت کرد زمانی که تیمی یک‌دست و خوب داشته باشید، می‌توانید ایده‌های مختلف و در نهایت محصولات مختلف را در کنار خود داشته باشید.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.